Rajko Razprodaja

Za prijatelje Rajkotov, pujskov in vseh živih bitij!
Narejeno na osnovi regijske EKOloške pšenice.

RAJKO
na RAZPRODAJI zalog

ki ima rok  20.09.2019

Rajko (320 g)
Akcijska cena: 3,5 €
Trgovska cena: 5,5€

V hladilniku zdrži tudi do 2 meseca po roku.  Zamrznjen ne izgubi okusa. !
Rajko – sestavine in hranilne vrednosti

Naročila, dostava in prevzem! 051 413 391

Trenutno je možen osebni prevzem po dogovoru v Ljubljani.
(Šiška-Dravlje oz. Bežigrad Kucha
po dogovoru)
Dostava po Ljubljani je planirana v četrtek 19.9.2019.
(dostava je brezplačna pri naročilu nad 4 kos)

Rezervacija / naročilo (klikni)

Rajko - 320g (3,5€) / Dodatna akcija 5 kos (15 €)

Pogosta vprašanja & odgovori
 
Rok trajanja?

Kako je z izdelki če preteče rok trajanja?
Uradni rok trajanja tovrstnih izdelkov je 4 mesece, za najvišjo varnost uporabnikov. Izdelki imajo preverjen 6 mesečni rok trajanja, kar pomeni ob primernem hranjenju v hladilniku še dva meseca po pretečenem roku.
Izkušnje kažejo na celo daljši rok, sporočamo pa predvsem, da pretečen rok (uporabno do) ne pomeni pokvarjen izdelek.
* (V primeru, da bi bil izdelek ob odprtju pokvarjen, zaradi pretečenega roka, ga brezplačno zamenjamo!)

Kaj pa po odprtju?

Odprt izdelek uporabite v 14 dneh po odprtju.
Toliko tudi zdrži ob hranjenju v na  primer ‘tuperware posodi’ v hladilniku.

Hranjenje in zamrzovanje?

Izdelki so hlajena živila in jih je potrebno hraniti pri temperaturi od 0 do +8 °C .

Lahko zamrznem? Seveda!
Večkrat preverjeno dejstvo je, da se izdelke lahko zamrzne. Ob odmrznitvi ne izgubijo okusa ali strukture! Znano dejstvo; če izdelek zamrznete pred potekom roka, je tudi v gostinstvu uradno dovoljena uporaba na dan odprtja.

Sestavine izdelkov - katere E-je vsebujejo?

Glavne sestavine izdelkov so:

voda, pšenični gluten, koruzni škrob, kokosova maščoba, repično olje, začimbe in arome, sojine beljakovine (do največ 2%), sol, naravno barvilo (fermentiran riž).
* z odebeljeno označen tekst prikazuje potencialne alergene

Pšenica, ki je glavna sestavina izdelkov je EU izvora z Ekološkim certifikatom.
Aditivov, caragenana, umetnih barvil ali dodatnih konzervansov se v priravi ne uporablja.
Edini konzervans je sol.
Vse sestavine imajo certifikat za gensko nespremenjena živila.
Barvila se uporabljajo naravna, kot je hibiskus in rdeča pesa.

Več o standardih proizvodnje in certifikatih >>

Kaj je to Caragenan - ga izdelki vsebujejo?

Caragenan je rastlinska želatina, ki se pridobiva iz morskih alg.
V naših izdelkih se NEuporablja caragenan.
Izdelki so se v preteklosti vsebovali sušene (nehidrolizirane) modre morske alge, ki so zdravju neškodljive, toda od konca leta 2015 je proizvajalec izključil to sestavino

Za aditiv E 407 – ki se pridobiva iz hidroliziranih rdečih alg, je bilo ugotovljeno, da zna biti kancerogen/rakotvoren.

Kaj pa dimljen okus - od kje to prihaja?

V izdelkih se uporablja tekoči bukov dim pridobljen v Kanadi na organski način (ima tudi certifikat).
Pridobiva se z dimljenem bukovih drv, zbiranjem dimovega kondenza in njegovim utekočinjanjem.

Dandanes se v sestavinah mnogo dimljenih izdelkov nahaja tekoči dim ali dim v prahu, Le-ta (dim v prahu) je v nekaterih primerih postal sporen saj je ugotovljeno, da je lahko kancerogen. 

Kako je s sojo?
V izdelkih se uporablja do 2% gensko nespremenjene soje z EKO certifikatom.
So izdelki primerni za bolnike s celijakijo?
NIKAKOR!
Čeprav je pšenica, kot glavna sestavina izdelkov pridelana na EKOloški način je neprimerna za vse, ki imajo alergijo na gluten saj ga le-ta vsebuje.
So izdelki primerni za diabetike?
ABSOLUTNO!
Večkratno preverjeno – uživanje ne povzroča težav s sladkorjem.
Zakaj sploh rastlinske salame?

Pogosto slišimo vprašanje, če si se odločil za brezmesno prehrano, čemu potem iščeš nadomestilo za ”nadomestno meso”?
Drži do neke mere, hkrati pa težko spregledamo dejstvo, da je danes utemeljenih razlogov zakaj ne jesti mesa kar nekaj med tem, ko nikoli ni slišati, da se je nekdo tako odločil zaradi okusa. Če upoštevamo osnove kuharskih mojstrov lahko ugotovimo, da okus, ki smo ga ‘vajeni’ od mesa pravzaprav ne pripada mesu samemu.
Na primer:  če mesu, pšenici, tofuju, zelenjavi in podobno dodamo 3 glavne/osnovne elemente: MAŠČOBA, SOL & ZAČIMBE, potem bo jed za večino užitna.

Tako se lahko na primer vprašamo, zakaj imamo radi dimljen sir ali tofu? Oz. bolje zakaj nam je dimljen okus všeč in ali je dimljen okus, res domena -last mesa?
Na primer, poznate nekoga ki je kdaj poizkusil pršut brez soli?

Torej pri tovrstnih izdelkih gre za OKUSe ter za nekoga občasno nostalgijo.
Tako, kot če se bomo zaradi zdravstvenih razlogov morali odpovedati belemu sladkorju, še ne pomeni, da bomo opustili tudi sladice.

Torej komu so namenjeni izdelki?
  • Vsem, ki potrebujejo ali želijo alternativo mesu.
  • Vsem, ki jim je meso odvzeto iz jedilnika, običajno iz zdravstvenih razlogov).
  • Vsem, ki iščejo kvalitetne in okusne vegetarijanske oz. veganske izdelke.
  • Gurmanom.
  • Ljubiteljem dimljenega okusa!
  • Diabetikom, ki imajo radi zdrave gurmanske okuse.

Vegesnek
Gurmanski okusi rastlinskih salam, šunke in burgerja. Topljiv rastlinski sir.
12 okusov ovsenih tablic.
Kontakt
051 413 391
info@ffl.si

Kontaktni obrazec

Hitri dostop –