Razprodaja zalog

 Praznimo zalogo izdelkov, ki jim poteka rok –  26.09. 

Beti 350g

6 € 3,5 €

Paulina 350g

5,5 € 3,5 €

rajko 2 kg

26 € 18 €

Rajko 320g

6 € 3,5 €

Naročila, dostava in prevzem!

051 413 391




    Rezerviraj:

    Rajkp (320g) – vnesi količino: Rajko: 2kg – vnesi količino: Beti: 350g – vnesi količino: Paulina: 350g – vnesi količino:

    Sporočilo – želje:

    Osebni prevzem
    Dostava

    Po oddani rezervaciji vas bomo v kratkem kontaktirali!

    Rok trajanja
    Lahko zamrznem
    Q&A
    Sestrava

    Kako je z izdelki in pretečenim rokom trajanja?
    Običajen rok trajanja je 4 mesece. To je uradna informacija, ki ne sme presegati te dobe.
    Sami izdelki imajo 6 mesečni rok trajanja, kar smo večkrat preverili.
    Običajna izkušnja (tudi uporabniki) kaže, da je izdelek normalno hranjen v hladilniku, še 2 mesca po pretečenem roku popolnoma dober.
    V primeru, da se vam izdelek pokvari zaradi pretečenega roka vam ga ob naslednjem naročilu zamenjamo!

    Seveda!

    Večkrat preverjeno dejstvo je, da se izdelke lahko zamrzne. Ob odmrznitvi ne izgubijo okusa ali strukture!

     
    Sestavine izdelkov - katere E-je vsebujejo?

    Glavne sestavine izdelkov so:

    Voda, pšenični gluten, koruzni škrob, krompirjev škrob, riž, rastlinsko olje, začimbe in arome, soje beljakovine (do največ 2%), sol, naravna barvila, guar gumi.

    Aditivov, caragenana, umetnih barvil ali dodatnih konzervansov se v priravi ne uporablja.
    Edini konzervans je sol.
    Vse sestavine imajo certifikat za gensko nespremenjena živila.
    Barvila se uporabljajo naravna, kot je hibiskus in rdeča pesa.

    Več o standardih proizvodnje in certifikatih >>

    Kaj je to Caragenan - ga izdelki vsebujejo?

    Caragenan je rastlinska želatina, ki se pridobiva iz morskih alg.

    V naših izdelkih se NE uporablja caragenan
    Izdelki so se v preteklosti vsebovali sušene (nehidrolizirane) modre morske alge, ki so zdravju neškodljive, toda od konca leta 2015 je proizvajalec izključil to sestavino

    Caragenan je rastlinska želatina, ki se pridobiva iz morskih alg
    Za aditiv E 407 – ki se pridobiva iz hidroliziranih rdečih alg, je bilo ugotovljeno, da zna biti kancerogen/rakotvoren.
    Kaj pa dimljen okus - od kje to prihaja?

    V izdelkih se uporablja tekoči bukov dim pridobljen v Kanadi na organski način (ima tudi certifikat).
    Pridobiva se z dimljenem bukovih drv, zbiranjem dimovega kondenza in njegovim utekočinjanjem.

    Dandanes se v sestavinah mnogo dimljenih izdelkov nahaja tekoči dim ali dim v prahu, Le-ta (dim v prahu) je v nekaterih primerih postal sporen saj je ugotovljeno, da je lahko kancerogen. 

    Kako je s sojo?
    V izdelkih se uporablja do 2% gensko nespremenjene soje z EKO certifikatom.
    So izdelki primerni za bolnike s celijakijo?
    NIKAKOR!
    Čeprav je pšenica, kot glavna sestavina izdelkov pridelana na EKOloški način je neprimerna za vse, ki imajo alergijo na gluten saj ga le-ta vsebuje.
    So izdelki primerni za diabetike?
    ABSOLUTNO!
    Večkratno preverjeno – uživanje ne povzroča težav s sladkorjem.
    Zakaj sploh rastlinske salame?

    Pogosto slišimo vprašanje, če si se odločil za brezmesno prehrano, čemu potem iščeš nadomestilo za ”nadomestno meso”?
    Drži do neke mere, hkrati pa težko spregledamo dejstvo, da je danes utemeljenih razlogov zakaj ne jesti mesa kar neka, med tem ko nikoli ni slišati, da se je nekdo tako odločil zaradi okusa. Če upoštevamo osnove kuharskih mojstrov lahko ugotovimo, da okus, ki smo ga ‘vajeni’ od mesa pravzaprav ne pripada mesu samemu.
    Na primer:  če mesu, pšenici, tofuju, zelenjavi in podobno dodamo 3 glavne/osnovne elemente: MAŠČOBA, SOL, ZAČIMBE potem bo jed za večino užitna.

    Tako se lahko na primer vprašamo, zakaj imamo radi dimljen sir ali tofu? Oz. bolje zakaj nam je dimljen okus všeč in ali je dimljen okus, res domena/last mesa?
    Na primer, ste kdaj poiskusili pršut brez soli?

    Torej pri tovrstnih izdelkih gre za dimljen okus ter tudi nostalgijo.
    Tako, kot če se bomo zaradi zdravstvenih razlogov morali odpovedati belemu sladkorju, še ne pomeni, da bomo opustili tudi sladice.

    Osebni pogled na okus


    Ko sem se pred dvemi desetletji odločal za brezmesno prehrano, sem zbiral dejstva s področij etike, morale, zdravja, ekologije in filozofije. To so razlogi, ki jih ljudje najpogosteje omenjamo pri odločitvah za brezmesno prehrano.

    Takrat sem se po-tiho spraševal, če me ne bo okus, ki sem ga bil vajen, kdaj premamil in se zato spraševal o smislu odločitve. Predvsem je šlo za nek strah, da zaradi ‘višjega cilja’ ne bom več okusno in dobro jedel.

    Čeprav sem se takrat vseeno odločil za višji cilj, sem kasneje tako kot mnogi, na lastnem primeru ugotovil, da je brezmesna prehrana pravzaprav zelo okusna in zdrava, poleg tega, da ima še koristne stranske učinke tako osebno kot v družbi.

    Komu so namenjeni izdelki?
    • Vsem, ki želijo ali potrebujejo alternativo mesu.
    • Vsem, ki jim je meso odvzeto iz jedilnika, običajno iz zdravstvenih razlogov).
    • Vsem, ki iščejo kvalitetne in okusne vegetarijanske oz. veganske izdelke.
    • Gurmanom.
    • Ljubiteljem dimljenega okusa!
    • Diabetikom, ki imajo radi zdrave gurmanske okuse.

    Okusni rastlinski izdelki brez:
    Karagenana
    Škodljivega dimljenja
    sumljivih e-jev!

    Rastlinska alterrnativa šunki, šalamam, hrenovkam iz regijskih surovin. 

    Košarica
    Sign in

    Ste še brez računa?

    Facebook Twitter Instagram YouTube
    Začnite tipkati, da vam iskalnik pokaže zadetke.
    TRGOVINA
    Shranjeno
    0 items Košara
    Moj račun