Info

Danes smo priča vedno večjemu zavedanju o zdravem načinu življenja in s tem prehranjevanja. Tudi sami že skoraj dve desetletji raziskujemo ta področja in izdelke, ki jih lahko kupimo ali pripravimo sami. Ker je to ”trg” ki se razvija so temu primerni okus ter vsebina prehranskih izdelkov. Našli smo izdelke, ki zadovoljijo mnoge okuse ter precej zahtevne jedilnike.

Rastlinske salame s polnim okusom so kakovosten vir rastlinskih beljakovin z zelo nizko količino ogljikovih hidratov in so mešanica beljakovin pšenice, koruznega škroba, neagresivnih začimb, kokosovega olja, barvil in arom na naravni osnovi. V teh izdelkih ne boste našli živalskih beljakovin in maščob, kar pomeni tudi jajc. Ne vsebujejo umetnih barvil, konzervansov in so brez holesterola in ne vsebujejo škodljivih aditivov. Več o dejstvih, sestavi in varnosti izdelkov >>

Primerne niso le za vegetarijance, vegane ali makrobiotike, temveč vse, ki skrbijo za zdravo prehrano oz. tiste, ki ugotavljajo da imajo težave s holesterolom, tudi za diabetike ter vse, ki radi uživajo dimljene izdelke.

Uporablja se jih na kruhu, sendvičih, v solatah, namazih, picah, lazanjah…. Lahko se jih kuha, pari, cvre, peče ali uživa brez predpriprave.

Proizvajalec salam je Češko podjetje Salve Natura, kar v latinščini pomeni pozdrav narave.
Običajni rok trajanja je do 4 mesece, enkrat odprte pa zdržijo dva do štiri tedne (shranjene v posodi).
Hraniti jih je potrebno na hladnem, (od 0°do 8° C), najbolj primeren je domači hladilnik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top